100vis af gratis tidsskrifter – med venlig hilsen fra dit lokale bibliotek

Hvad enten du vil læse Economist, Wired, Vogue eller Simply Knitting så kan du gøre det ganske gratis gennem app’en RB Digital – og med venlig hilsen fra dit lokale bibliotek.

Det er nok en af dansk biblioteksvæsen bedst bevarede hemmeligheder, men i stort set alle landets biblioteker giver dig adgang til RB Digital, selvom det godt kan være du skal lede lidt efter det på det lokalebiblioteks hjemmeside.

New Scientist, New Yorker og National Geographic

Jeg holder meget af magasiner. Der er noget ved selve formatet som er tiltalende, og der er næppe noget medie der egner sig bedre til at blive digitaliseret og leveret på fx en iPad. Derfor har jeg også tidligere abonneret på blandt andet Wired gennem iTunes. Men det kan altså godt løbe op hvis man både vil have National Geographic, Wired, Vogue og Newsweek som digitale abonnementer.

Så meget desto mere overrasket blev jeg da jeg opdaged RB Digital (som tidligere hed Zinio for Libraries). Her er der 100-vis af forskellige tidsskrifter til rådighed – fuldstændig gratis – via iPad, computer eller telefon.

Og det er virkelig både skidt og kanel – og på tværs af alle genrer og interesser. Det er “New Scientist” side om side med “CrossStitcher”. Det er “The Economist” og “The Art of Healing”. Det er “Wallpaper” og “Modern Homes”. Når man logger på er det fuldstændig flash-back for mig til dengang man stod i DSB Kiosken og skulle beslutte sig for, hvilket magasin man skulle have med på togturen. Bare med den vigtige forskel, at man her kan vælge dem allesammen uden samtidig at sige farvel til sin børneopsparing.

Biblioteks-login

For at få adgang er det nemmeste ofte at starte på dit lokale biblioteks hjemmeside. Her finder du RB Digital under et punkt som kan hedde: “Digitale Tilbud”, “På nettet” eller noget andet i den stil. For at få adgang skal du have et login til dit lokale bibliotek – og derefter skal du så oprette et login til RB Digital. Men når det er gjort så er du klar til at læse løs.

Du finder det blad du til læse gennem hjemmesiden, eller på app’en på din iPad eller telefon – og her har du så også muligheden for at få en email hver gang der kommer et nyt nummer af dette magasin. Og så er du sådan set igang.

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.