Adobe Voice – præsentation, speak og video

Adobe har introduceret Adobe Voice – en app til iPad som gør det nemt at lave præsentationer, fortælle historier og meget mere. Den har nogle irriterende begræsninger, men viser en interessant vej frem.

Videoen herover er lavet på ca. 10 minutter. Og det er sådan set det som gør den interessant. For det er netop det Adobe Voice kan – gøre det nemt at lave relativt overbevisende indhold til hjemmesider, sociale medier eller til at sende som pitch til en samarbejdspartner.

Ekstremt nemt at bruge

IMG_20140509_083146Man starter med at hente den gratis Adobe Voice app til sin iPad. Efter at have installeret den forbinder man den enten til sin Creative Cloud konto eller sin Facebook-konto. Det kræver altså IKKE at man er betalende kunde hos Adobe. Derefter er man klar til at lave sin præsentation.

Man kan vælge en af de foruddefinerede templates – eller man kan starte med en helt tom. Og så opbygger man præsentationen slide for slide. For hvert slide vælger man grafik eller foto, og så holder man “optageknappen” nede mens man siger sin speak. Så går man videre til næste slide, vælger grafik og laver speak og så videre. Programmet sørger automatisk for at behandle din speak så den lyder godt, og laver selv alle animationer, overgange etc.

Der er 25.000 ikoner at vælge imellem og millioner af billeder som man kan bruge frit – men man kan også hente billeder ind fra sin Facebook-konto, fra Creative Cloud, fra Dropbox eller man kan hente fra iPad’ens billedbibliotek. På musiksiden er udvalget mere begrænset – der er ca. 50 forskellige melodier som kan bruges til underlægning, og man kan desværre ikke hente egen musik ind.

Adobe Voice gør det vitterlig ekstremt nemt at lave en præsentation af et projekt, en ide eller, som i ovenstående, lave en præsentation af sin virksomhed. Den rammer lige ned i en trend, hvor brugen af video til kommunikation er stigende. Men der er også nogle begræsninger i app’en, som skal nævnes her.

Hvad man ikke kan

En af de første begrænsninger der falder en i øjnene er de ting man ikke kan vælge:

  • Man kan ikke selv vælge baggrunde – der er nogle foruddefinerede templates, og det er dem man kan bruge
  • Man kan ikke selv vælge font – de er bundet sammen med de forskellige templates
  • Man kan ikke beskære, rotere eller på anden måde ændre billeder
  • Man kan ikke bruge egen musik (helt sikkert på grund af copyright)

De begrænsninger er irriterende. Det gør at Adobe Voice præsentationer nemt kan komme til at blive lidt generiske og meget ens. Til gengæld gør det app’en simplere at bruge, at antallet af valgmuligheder er begrænset. Brugervenlighed vinder over fleksibilitet.

Den begrænsning som er virkelig svær at leve med er muligheden for at få præsentationen UD af systemet. For det kan man ikke. Man kan embedde den (som ses herover) – eller man kan dele et link på Facebook. Men det link fører til videoen på voice.adobe.com.

Det er en virkelig irriterende begrænsning – især nu hvor Facebook-videoer kører automatisk. Det at have et dødssygt link på ens Facebook-side fremfor en video der kører automatisk gør, at markedsføringsværdien af sådanne videoer bliver meget meget mindre. Æv.

Jeg kan godt lide Adobe Voice – og jeg kan godt lide den retning det viser. Vi skal se app’en som en version 1, og må håbe på at Adobe lever op til det løfte som Ely Greenfield, der er senior udvikler hos Adobe, gav til Cnet. At de vil blive ved med at udvikle app’en – og der vil komme nye features.

Hvad der kommer til at ske er, i sagens natur, svært at vide. Men jeg kan sagtens forestille mig at der kunne komme ekstra features specielt for os der er Creative Cloud brugere – og dermed en højere integration mellem de professionelle Adobe programmer og deres simplere suite af apps. Den integration har vi allerede set så småt i Lightroom Mobile. Adobe Voice kan være næste skridt.

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.