Klassiske gode hovedtelefoner – nu uden ledning (næsten)

Koss PortaPro er blevet produceret stort set uden forandringer siden 1984(!) Og de er stadig fremragende hovedtelefoner til en virkelig god pris. Men hvad gør Koss så når det bliver populært at fjerne hovedtelefonstikket fra telefonerne? De laver da en trådløs udgave. Her kommer PortaPro Wireless.

Ja ja, normalt skriver Digitale Signaler ikke om gadgets og den slags – men med PortaPro vil jeg gøre en undtagelse. Det er nogle af mine yndlingshovedtelefoner, hvor kompakthed, komfort, lydkvalitet og pris rammer et passende kompromis. Findes der hovedtelefoner der lyder bedre? Ja, men de er dyrere. Findes der hovedtelefoner der er billigere? Ja, men de er dårligere. Findes der hovedtelefoner der fylder mindre? Næsten ikke – ikke hvis man vil have nogen der sidder udenpå ørerne.

Det som er unikt ved Koss PortaPro er at de har eksisteret, stort set uden forandring, i 34 år. Prøv at se dig omkring lige nu og se om der er andet elektronik i din nærhed, der ikke har ændret sig siden 1984? Skriv i kommentarerne hvis du finder noget 🙂

Hvor er mit jack-stick?

Det er unikt i en verden af brug og smid-væk, at vi har et produkt der i den grad beviser at en god ide vedbliver med at være god. Godt nok er PortaPro ikke de mest holdbare hovedtelefoner i verden – deres puder dør en relativ nem død, men bortset fra det så er det stabilt og vellydende.

Deres look er særligt – og umiskendeligt. Nogen vil hade deres design, men for os der er i den samme tribe er det bare genkendeligt. Der går en der ved noget om lyd. En der vælger lydkvalitet over stil. Ikke sådan en som går med Beats.

Og det ved Koss godt. For i de nye Wireless har  de bibeholdt samme design. De har bare sørget for, at man kan bruge dem selvom man ikke længere har adgang til et jackstick. Ret elegant, og med en god forståelse af, hvad brandet egentlig går ud på.

Wireless

Så her er de nye Koss PortaPro Wireless. Bluetooth 4.1 med APT-X (men ikke Bluetooth 5.0, hvilket måske kan skuffe nogen). De lover 12 timers batterilevetid, og de kan stadig foldes sammen ligesom de gamle PortaPros.

Du får ikke adgang til alle mulige fikse features som stemmeassistent, pulsmåler og den slags – men det er jo heller ikke det som er det vigtige. Og der er faktisk en mikrofon indbygget i ledningen, så de kan bruges som headset til telefonsamtaler. Det kan de gamle PortaPros ikke.

Der er ingen dansk pris endnu – men de klassiske PortaPros fås for omkring 300 kroner i Danmark. Og da Koss tager 20$ oveni deres normale pris for Wireless-udgaven kan vi nok forvente at kunne finde dem omkring 500-600 kroner når de kommer. Det er altså en god pris, hvis lydkvaliteten holder.

[Billede fra Koss]

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.

One comment

  1. Du efterlyser eksempel på elektronik der ikke har ændret sig siden 1984. Svær opgave, men faktisk kan NADs mindste forstærker godt klare den opgave. Den nyeste er i store træk designet fuldstændig som den oprindelige 3020’er. Men det er sjældent man rammer rigtigt på den måde.

    Koss hovedtelefonerne bliver aldrig min favorit. Mine ører gider bare ikke hovedtelefoner der hviler på øret. Men det kan Koss jo ikke gøre for 🙂

Comments are closed.