Digitale Signaler 25 – Al magt til strømmen

DSC03308Sommerferien er slut i Semiosis Formidling, og det er blevet tid til Digitale Signaler episode 25. Denne gang ansporet af Googles annoncering af, at Google+-integrationen med f.eks. Youtube ophører. Men hvad betyder det? For det er jo mere og andet end bare en ændring i kommentarsystemet. Der er ting vi ikke ved. F.eks. er det nu muligt at have flere Youtube-kanaler under en Google+ profil. Når integrationen ryger, skal vi så tilbage til at have en Google-konto pr. kanal (og dermed ikke kunne have flere administratorer)? Men noget andet er på spil. For i min optik er det her tegn på at Facebook har vundet. Jeg kan ikke ædrueligt anbefale virksomheder eller organisationer, at bruge tid på andre sociale netværk end Facebook – medmindre de har en meget specifik målgruppe som kan nås gennem Pinterest, Instagram, LinkedIn eller Twitter. Men for den store brede B2C-gruppe af virksomheder, organisationer og institutioner er der basalt set kun Facebook.

Det bliver så sat yderligere på spidsen af den iranske blogger Hossein Derakhshan der i indlægget: “The web we have to save” sætter fokus på den forandring internettet har været igennem de sidste 7 år. Han har nemlig et unikt perspektiv. Han blev fængslet i 2008 og har ikke haft adgang til nettet siden. Før sin fængsling var han en aktiv blogger (det var det som fik ham i fængsel), men nu kommer han ud og opdager at måden vi deler information på har ændret sig. Pludselig er det hele blevet til strømmen, hvor information flyder forbi – kurateret af algoritmer. Er det slut med det frie, åbne og gratis internet? Skal man bruge penge på Facebook for at få opmærksomhed? Eller kan vi finde en anden vej? Det taler jeg blandt andet om i denne episode.

Vært i podcasten er, som altid, mig – Adam Bindslev. Følg mig og Semiosis formidling på Faceboook (https://www.facebook.com/semiosis) LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/adambindslev) , Twitter (https://twitter.com/udkantsadam), Google+ (https://plus.google.com/+AdamBindslev), Instagram (https://instagram.com/udkantsadam/) og som Udkantsadam på Snapchat.

[gp-comments]

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.