iPad Pro – efter en måned

Det er nu ca. en måned siden, at jeg skrev mine første indtryk af Apples iPad Pro – nu har jeg haft den i en måned og brugt den hver dag. Se videoen herunder for at høre om mine erfaringer.

Ikke en afløser for min computer

Jeg har brugt den store iPad hver eneste dag i en måned. Jeg har haft den med til møder og konferencer. Jeg har skrevet tekster, redigeret billeder og tegnet modeller til elæringsforløb. Det er den god til. Men det er stadig en iPad og den kører stadig IOS. Derfor er der også nogle helt grundlæggende begrænsninger, som man ikke kommer ud over:

  • Den understøtter ikke RAW-filer
  • Den har ikke et rigtigt filsystem
  • Den har ikke nogen SD-kort indgang eller andet til at få billeder ind på den
  • Den kører IOS-apps på godt og ondt

ipadproiPads er gode til at få ideer på – og iPad Pro er den bedste kreative idemaskine jeg har ejet. Til skitser, tanker og manuskripter er den fremragende. Til mail er den fremragende. Til at sidde og bladre billeder igennem og udvælge i Lightroom Mobile er den fantastisk.

iPad Pro er for mig en initieringsmaskine, men den kræver stadig at jeg har min Macbook eller min store Windows-desktop for at afslutte. Jeg kan ikke færdiggøre et layout til en annonce eller udgive en podcast på min iPad. Det vil sige – det kan godt være jeg kan, men det er uendeligt meget nemmere på en rigtig computer.

Men når det er sagt, så havde jeg heller ikke regnet med at den kunne det. Jeg kendte godt til begrænsningerne i styresystemet før jeg købte den, men håber dog stadig at flere vil opdatere deres apps med øget funktionalitet. For hardwaren kan godt håndtere det.

En iPad Pro er god til det den er tænkt til. Det er fantastisk at kunne sidde med blyanten og tegne direkte på skærmen. Det er rart at kunne sidde med et løst tastatur og skrive tekster. Og det er en god skærm til Netflix … det kan man heller ikke komme uden om.

[gp-comments]

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.