Kæmpe opdatering til Da Vinci Resolve

Da Vinci Resolve, det absolut bedste gratis videoredigeringsprogram, er kommet med en stor opdatering som kun gør det endnu bedre. Uden at hæve prisen.

Digitale Signaler har tidligere bragt en artikel om Da Vinci Resolve, så jeg vil ikke gentage lovprisningen af softwaren. Men blot bemærke at Black Magic fortsætter deres strategi med at gøre software gratis for at kunne sælge deres hardware (som forresten også er sindssygt interessant for alle der vil arbejde professionelt med video – men det er vist en anden artikel).

På dette års NABshow – konferencen for North American Broadcasters – præsenterede de den nye udgave med væsentlige forbedringer.

Den absolut største nyhed er introduktionen af Fusion som et integreret element i Da Vinci Resolve. Fusion er Blackmagics svar på Adobes After Effects og giver mulighed for at lave avancerede 3D-animationer, fancy effekter og alt muligt andet. Læringskurven er stejl som Tourmalet, men hvis man lægger arbejdet i det kan man lave ret fantastiske ting.

Udover Fusion er der kommet bedre muligheder for at redigere lyd, nye muligheder for colorgrading og et nyt, og bedre interface.

Så Da Vinci Resolve er stadig det bedste gratis videoredigeringsprogram (indrømmet – det er et ret begrænset felt af konkurrenter) – og nu er det blevet bedre. Men kræver også at man gider bruge tiden på at lære det at kende.

Da Vinci 15 er ude som beta nu – download her

Se Blackmagics præsentation af de nye features her

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.