Nu er den bedste tegne-app blevet gratis … på alle platforme

Sketchbook fra Autodesk er en af mine absolutte favorit-apps når det kommer til at tegne på iPad, PC og Mac. Den har en meget stor mængde forskellige tegneredskaber, linealer, muligheder for spejling, import af foto, typografi og meget mere. Eneste ulempe var, at for at få alle features kostede det 239 dkk om året. Altså indtil i dag. For nu er den gratis!

Det kom temmelig meget ud af det blå med opdateringen til IOS her til morgen: “.. now FREE for everyone”. Og det blev bekræftet på Sketchbook hjemmeside, at fra nu af ville det være gratis at bruge alle features i Sketchbook.

Det korte af det lange er, at hvis du har den mindste interesse i at illustrere og håndtegne på PC, Mac, IOS eller Android så har du fået et virkelig godt værktøj nu. Der er næppe andre apps på markedet der kan matche Sketchbook på features. Måske på præsentation og hipster-faktor, for Sketchbook er lidt tørt og ingeniør-agtigt, men ikke på features.

Det er sådan set et logisk træk fra Autodesk. De skal ikke leve af at sælge adgang til Sketchbook, og programmet er inkluderet i “enterprise edition” i mange af deres collections med Autocad, 3Ds Max, Maya, Revit, Inventor og så videre. Så hvorfor ikke give dette add-on væk gratis og måske få nogen nye brugere på krogen.

Hvis du vil prøve Sketchbook så kan du hente den i din app-store – eller du kan downloade den på hjemmesiden. Det kræver dog at du registrerer dig som bruger …. lidt skal de have for ulejligheden. Og selvom du godt kan bruge Sketchbook med en mus, er det nok en app hvor en PC med touch/pen er at foretrække – eller en Wacom-tablet af en art.

Jeg har tidligere lavet en video med  præsentation af Procreate, Sketchbook og Notability – se herunder den del om Sketchbook

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.