Nu kommer Photoshop til iPad (ifølge rygter)

Adobe har lavet en masse programmer til IOS. Men bortset fra Lightroom CC er det alle programmer som må betegnes som “companion-apps” til den store Creative Cloud-suite til Windows / MacOS. Men nu sker der noget på fotofronten.

Ifølge Bloomberg er der planer om at lancere en fuldt funktionel udgave af Photoshop til iPad. Den skulle blive præsenteret på Adobe MAX i oktober og formentlig blive lanceret i 2019. Men det er altså kun rygter.

Ny iPad?

Hvis rygterne taler sandt, og det tror jeg helt bestemt at de gør, så kunne det samtidig tyde på at rygterne om en “refresh” af iPad-linien også er på vej. For der er ingen tvivl om, at Photoshop på en iPad kan komme til at trække tænder ud. Samtidig tror jeg vældig gerne Adobe vil være med på scenen når en ny tablet bliver præsenteret.

Nu er der sikkert nogen som siger, at der jo allerede er programmer til iPad der modsvarer Photoshop, og det er ganske rigtigt. Bedste eksempel er Affinity Photo som kan ret meget af det som Photoshop gør – og som gør det godt. Men Affinity er bare ikke Photoshop, og hvis hele Photoshops virkemåde ligger i fingrene så er det bare ikke nemt at skifte. Jeg har i hvert tilfælde endnu ikke har succes med det selvom Affinity er installeret på min iPad Pro.

Adobes sky giver mere og mere mening

Det som især giver mig grund til at tro på rygterne er, at Adobes tilgang til deres Creative Cloud begynder at give mere og mere mening. De har her et workflow som hverken Affinity eller nogen andre tilnærmelsesvis kan konkurrere med. Det har de vist med Lightroom CC der, trods lidt opstartsproblemer, bliver en mere og mere solid app. Det har de vist med deres preview af Project Rush – en ny videoeditor der gør det nemt at redigere video på tværs af platforme. Og hvis de gør det rigtigt så kan Photoshop på iPad virkelig blive et hit.

En af de store problemer for Affinity er at billeder kommer ind på iPad gennem kamerarullen. Det er sindssygt irriterende at skulle hente dem ind fra SD-kortet til kamerarullen for derefter at skulle hente dem ind i Affinity. Men med Creative Cloud ville Adobe måske kunne gå fuldstændig uden om alt dette og bare lade mig åbne et billede direkte fra Lightroom CC, redigere det og føre PSD-filen tilbage i skyen så jeg kan arbejde med den på min desktop. Hvis det bliver virkeligheden så er jeg 100% på.

Men indtil videre er det altså bare rygter … og drømme.

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.