Nu med @-mentions i Gmail

Email er et virkelig svært format at gøre noget revolutionerende ved – fordi hele fordelen ved email er, at det kører på en standard som alle udbydere og email-klienter kan forstå. Men det er lykkedes Google at gøre noget ret smart med den nye Gmail. Faktisk en feature jeg personligt har ventet på i mange år.

Vi er blevet vant til at kunne bruge @-mentions på Twitter, Facebook og andre sociale medier. At vi kan skrive “Hej @adambindslev – jeg tror at @skyggedragen måske ved noget om …”, og på den måde både gøre folk opmærksomme på at de bliver omtalt, og sætte den omtale ind i en kontekst. Det er smart, det er logisk og for mange er det blevet intuitivt.

For nogle år tilbage kan jeg mindes, at jeg brokkede mig over, at man ikke kan gøre noget lignende i en email – så man nemt kan sætte folk ind i deres rette kontekst i en mail. Men i en anerkendelse af, at email ikke er så nem at ændre glemte jeg vist alt om det ønske.

Og så lige pludselig kommer den nye Gmail – og helt diskret uden den store fanfare introducerer Google lige netop DEN feature. At jeg nu kan bruge @mentions i en mail.

Som du kan se i mit screenshot herover så virker det ved at alle som man laver @-mention med automatisk bliver indsat som modtager på mailen – og deres email bliver til et link i mailen. Dermed overholder den nye feature den gængse virkemåde for email, og disse mails fungerer også i andre klienter som f.eks. Outlook. Og det er vigtigt, for det vil være katastrofalt hvis email pludselig (igen) bliver et medie som ikke læses ens af alle klienter. Vi er nogen der stadig kan huske dengang mails fra Outlook Express ikke kunne læses ordentligt af Eudora fordi Microsoft smed alt mulig HTML-snask ind i koden uden at det var alment accepteret. Det ser ud til at det her virker på tværs af det hele – i hvert tilfælde de steder jeg har testet det.

Så nu er spørgsmålet jo bare om verden er parat til det her. Spørgsmålet er om jeg egentlig selv husker at bruge det næste gang jeg skal skrive en mail … eller er det et af de eksempler på, at vi tror vi vil have noget, men når det så kommer så er det egentlig ikke så vigtigt.

Jeg synes i hvert tilfælde stadig at det er smart ….

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.