Selfissimo – Google tager selvros til nye højder (og opfinder order “appsperiment”)

Ordet “selfie” blev for alvor populært i 2012, men har været brugt siden årtusindeskiftet. Men nu har Google lavet et “appsperiment” som virkelig fokuserer på selfien som genre.

Men før jeg skriver om Selfissimo så lige lidt om ordet “appsperiment”. Det er Googles betegnelse for apps laver at “Research at Google” og som vi ikke skal tage alt for alvorligt. Fordi det er jo bare appsperimenter og derfor ikke rigtige apps.

På den ene side er det fedt at en virksomhed som Google, der alt andet lige ikke er en lille startup, stadig giver folk lov til at lave noget pjat. På den anden side så er jeg bare et kynisk røvhul nok til, at jeg ikke tror på det. Og at det er lidt ligesom Gmail i beta i 5 år – at kalde det et “appsperiment” kan altså ikke fritage en fuldstændig for ansvar i forhold til hvad det er man laver.

Men nok om det … det har sådan set ikke noget med Selfissimo at gøre. Det var bare lige mig der mente noget.

En App der er Brian Duffy

Selfissimo er en af de mest simple apps jeg nogensinde har mødt. Du installerer den og det er det. Du skal ikke pludselig skabe en profil, logge ind, give den rettigheder til at dele din blodtype med din A-kasse eller tillade at den deler din placering med NSA (selvom det gør din telefon jo sikkert i forvejen). Du tænder den bare og så kan den EN ting.

Nemlig at tage en selfie. Eller rettere – en serie af selfies. Allesammen i sort/hvid – og udgivet som et godt gammeldags kontaktark som det ses her på siden.

Det som er så fedt ved Selfissimo er, at den kombinerer vores selvoptagne selfie-kultur med en tyk satire over den. Når du starter den så begynder den at tage billeder med det frontvendte kamera, og den bliver ved til du stopper den. Men mellem hvert billede siger den “fabulous”, “you’re gorgeous”, “fantastic” og så videre. Den oplever sig som en kliche af en modefotograf fra 60erne – og den laver et kontaktark som ligner det vi havde fået fra den gang.

Er vi kommet dertil – at vi har brug for at vores telefon siger at vi er lækre? Det tror jeg egentlig ikke. Men jeg tror der sidder en satiriker hos “Research at Google” og laver apps. Så må hun eller han gerne kalde det et “appsperiment”.

Find den her:

Ham der er den i Semiosis Formidling. Underviser, indholdsudvikler, nørd, surdejsbager, kommunikationsgøgler, provinsboer, eksilkøbenhavner, uegnet til militærtjeneste og venstresnoet.